Printre sutele de aplicaţii cu care Facebook îşi distrează utilizatorii este şi o listă a provocărilor culinare: 100 de alimente pe care trebuie să le consumi într-o viaţă. Meniul variază de la carne de cangur, rechin şi veveriţă şi ajunge până la banalii cartofi dulci şi îngheţată de fistic. Sursa: Chickenbiryani.org
Cei de la Facebook au apreciat că, în medie, o persoană poate bifa de pe această listă până la 20 de astfel de mâncăruri. Beneficiile nutritive ale acestor alimente pot vindeca acneea, demenţa sau bolile de inimă. EVZ îţi arată care dintre cele 100 de mâncăruri din listă sunt, pe cât de sănătoase, pe atât de provocatoare.
Carnea de aligator
În Statele Unite ale Americii, aligatorul este o nouă modă în materie de gastronomie. Carnea aligatorului are textura viţelului, dar cei care au consumat deja spun că, la gust, se apropie mai mult de pui sau de iepure. Experţii în nutriţie apreciază că mâncarea de aligator este mult mai sănătoasă decât cea de pui, întrucât este scăzută în grăsime şi în colesterol, dar este bogată în proteine. Mai exact, are doar o treime din grăsime viţelului şi jumătate din grăsimea puiului. Beneficiul important este că prin reducerea consumului de grăsime, se reduce riscul bolilor de inimă, obezitate şi diabet.
În SUA, multe dintre restaurantele în care se serveşte sushi au şi carne de crocodil, iar din anumite locuri se pot cumpăra burgeri din carne de crocodil.
Greieri
Consumul de insecte este încurajat de tot mai mulţi oamenii de ştiinţă. Chiar şi despre băieţii Angelinei Jolie se scria, anul trecut, că au mâncat greieri. În timp ce opinia publică a transformat-o pe Jolie într-o mamă excentrică, experţii în nutriţie susţin că aceste insecte sunt chiar indicate întrucât sunt o sursă foarte bună de calciu şi menţin sănătoase oasele. Greierii sunt bogaţi în fier şi z