Firmele locale se pregătesc pentru intrarea pe piaţa europeană cu 38 de produse tradiţionale.
Numărul produselor tradiţionale înregistrate de producătorii din Galaţi s-a triplat în ultima perioadă, ajungând de la 13 la 38. Potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură Galaţi, creşterea numărului de produse tradiţionale a fost înregistrată după ce SC Dru Agro SRL Galaţi a înregistrat la Ministerul Agriculturii 12 noi produse preparate din carne, între care piept de raţă „Nobil", jambon de porc, mozaic de curcan, ruladă de curcan, muşchi de capră „Covurlui", piept de pui cu şofran, mici tradiţionali, precum şi mai multe specialităţile din vânat, respectiv cârnaţi de mistreţ, cârnaţi de cerb, pastramă de cerb, pastramă de mistreţ.
Societatea gălăţeană figurează cu 25 de produse în Registrul de atestare a produselor tradiţionale. După participarea la Expoziţia Internaţională pentru Alimentaţie, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", de la Berlin, unde produsele au fost foarte bine apreciate, au fost primite foarte multe comenzi din Germania şi Polonia. Administratorul societăţii, Ştefan Druică, intenţionează să investească în construirea unei noi capacităţi de producţie, în sistem tradiţional. În urmă cu câţiva ani, Galaţiul nu stătea prea bine la înregistrarea şi protejarea produselor tradiţionale româneşti în Uniunea Europeană. Operaţiunea fusese pregătită procedural de atestarea produselor tradiţionale la nivel naţional, în baza Ordinului MADR nr 690/2004. În primii 3 ani de aplicare a ordinului 690, din judeţul Galaţi au fost promovate doar două produse: braga „Alina" şi telemeaua „Covurlui". După ce pe 01.01.2008 s-a dat startul la înregistrarea produselor tradiţionale şi în Uniunea Europeană, numărul produselor tradiţionale a crescut la 13.
Noile produse tradiţionale erau berea „Premium senior" şi berea „Faleza", produse de SC Martens