Vrei doar să vorbeşti la telefon? Sau vrei să poţi să faci şi poze cu el ori să filmezi, să navighezi pe internet sau să îţi programezi vacanţele şi să-ţi calculezi cheltuielile? Experţii germani în telefonie mobilă te sfătuiesc ce model să îţi alegi în funcţie de nevoile şi aşteptările pe care le ai. Vrei doar să vorbeşti la telefon? Sau vrei să poţi să faci şi poze cu el ori să filmezi, să navighezi pe internet sau să îţi programezi vacanţele şi să-ţi calculezi cheltuielile? Experţii germani în telefonie mobilă te sfătuiesc ce model să îţi alegi în funcţie de nevoile şi aşteptările pe care le ai.
Dacă ţi s-a întâmplat să scapi mobilul din mână, să- l uiţi prin curte sau să răspunzi la el cu mâinile ude, ai nevoie de un telefon rezistent. Experţii în telefonie mobilă susţin că o opţiune potrivită pentru tine ar fi Motorola Defy, care costă circa 1.100 de lei.
Dacă nu îţi doreşti de la un telefon altceva în afară de funcţia lui de bază, aceea de a vorbi (6-7 ore), ai nevoie de un mobil simplu, cu baterie puternică, la preţ accesibil. Un exemplu pentru această categorie este Nokia 101, care costă doar 120 de lei.
Aproape toate telefoanele noi pot reda jocuri complexe şi asigură un control bun al acestora, datorită ecranelor tactile. După ce au testat diverse modele, experţii germani spun că mobilul cel mai potrivit pentru gameri este Sony Ericsson Xperia Play, care costă, în medie, 1.500 de lei.
Scrierea mesajelor poate deveni enervantă şi greoaie dacă nu ai o tastatură potrivită. Tocmai de aceea, dacă foloseşti frecvent mesajele-text, ai nevoie de un telefon cu tastatură. Două terminale potrivite sunt: Nokia E7, care costă 1.400 de lei şi BlackBerry Curve 8520, disponibil la 800 de lei.
Pentru utilizatorii care nu agreează tastatura mică a telefoanelor sau au probleme cu vederea (în special vârstnicii) şi au nevoie de taste şi de un afişaj câ