Luxul nu există doar în rândul maşinilor sau caselor. Preţuri extravagante există şi în cazul anumitor alimente, care sunt produse la scară mică. Aşadar, "Business Insider" a realizat o listă cu cele mai scumpe alimente din întraga lume.
Mai jos puteţi vedea care sunt cele mai piperate preţuri pentru unele alimentele de lux, care se gasesc foarte rar.
Cafea Kopi Luwak- 460 de dolari
Un kilogram de cafea Kopi Luwak, care trece prin apartul digestiv al unui zibete (mamifer carnivor cu părul cenușiu pătat cu negru, care trăiește în Africa) înainte de a fi uscată, poate costa aproape 460 de dolari.
Brânză din lapte de elan- 1.000 de dolari
Brânza din lapte de elan poate costa până la 1.000 de dolari pe kilogram, iar laptele este disponibil numai la ferme private de elani din mediul rural din Suedia.
Vită Kobe- 1.000 de dolari
Un kilogram de carne de vită Kobe, care este adusă din oraşul Kobe din Japonia, poate costa până la 1.000 de dolari.
Cartofi La Bonnotte- 3.000 de dolari
Un kilogram de cartofi La Bonnotte poate costa până la 3.000 de dolari. Cartofii pot fi cultivaţi doar pe Noirmoutier, o insulă din vestul Franţei.
Ton roşu- 1.365 de dolari
Tonul roşu se vinde cu 2.700 de dolari pe kilogram. La o licitaţie din Japonia s-au vândut aproape 270 de kilograme de ton roşu cu 736.000 de dolari.
Ciuperci Matsutake- 4.000 de dolari
Ciuperci japoneze Matsutake se vând cu 4.000 de dolari pe kilogram. Copacul care adăposteşte ciupercile a fost decimate de insecte.
Şofran- 5.400 de dolari
Un kilogram de şofran costă 2.700 de dolari. Planta trebuie culeasă cu mâna şi sunt necesare peste 75.000 de fire pentru a strânge o jumătate de kilogram.
Trufe albe- 7.200 de dolari