S-au specializat în arta culinară, după ce au ajuns la închisoare. Este vorba despre doi deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu, condamnaţi pentru furt calificat, care au făcut o adevărată pasiune pentru gătit. Colegii lor apreciază mâncărurile gătite şi spun că nu se compară cu hrana din alte penitenciare.
Doi dintre deţinuţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu au ales să petreacă timpul în care se află în închisoare într-un mod constructiv. S-au apucat de gătit şi acum au ajuns să pregătească hrana pentru colegii din detenţie. Florian Păuna are 25 de ani, şi este din Târgu-Jiu. A ajuns după gratii după ce a furat un motoscuter. Acum, după ce a ajuns la închisoare se ocupă de curăţatul şi tocatul legumelor, pentru ca celuilalt coleg să-i fie mai uşor la prepararea hranei. Până să ajungă la închisoare nu ştia să cureţe o legumă, însă, în spatele gratiilor a căpătat suficientă experienţă, şi spune el, ar avea curajul să se înscrie la un concurs de curăţat legume. „Am învăţat să tai legumele mai bine ca un bucătar. Până aici nu am ajutat niciodată la bucătărie, dar acum am căpătat îndemânare. A ajuns să-mi placă ceea ce fac şi, probabil, când voi ieşi poate urmez şi un curs de calificare pentru meseria de bucătar”, a descris în câteva cuvinte îndeletnicirea pe care a prins-o la închisoare.
A învăţat să gătească orice fel de mâncare
Colegul său, Aurel Ciuică, are 23 de ani şi este din Rovinari. A ajuns în spatele gratiilor, după ce a spart magazine. Acum, este unul dintre bucătarii deţinuţilor de la Penitenciarul Târgu-Jiu. Înainte de a ajunge la închisoare nu ştia să gătească. Acum a învăţat să prepare orice fel de mâncare, stabilit în detenţie. „Nu ştiam să gătesc nimic atunci când am ajuns aici. Pe parcursul timpului, însă, am învăţat să gătesc orice. Gătesc atât pentru persoanele care mănâncă regim, sau pentru cei care au o altă religie, dar şi pentru