Motivele pentru care majoritatea bărbaţilor nu au o dietă sănătoasă şi echilibrată sunt extrem de superficiale, arată un studiu american publicat pe site-ul telegraph.co.uk.
Principala explicaţie pentru consumul excesiv de carne în rândul bărbaţilor este că o consideră masculină, asociind carnea roşie cu forţa şi cu muşchii dezvoltaţi. În acelaşi timp, ei cred că preparatele din legume sunt mult prea feminine şi că acestea nu sunt pentru bărbaţii adevăraţi.
Aparent, aceasta nu este o problemă, însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au observat că acest tip de mentalitate este de vină pentru alimentaţia nesănătoasă a bărbaţilor.
Citeşte şi:
Un antibiotic pentru amigdalită şi bronşită creşte riscul de moarte subită
Nu lăsa obezitatea să-ţi îngreuneze viaţa!
Riscă boli cardiovasculare
Consumul de carne roşie este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, care sunt, de altfel, una dintre principalele probleme de sănătate ale bărbaţilor. Aceasta are în compoziţie grăsimi saturate, extrem de nocive pentru inimă şi pentru vasele de sânge. Mai exact, pe termen lung, ele pot favoriza creşterea nivelului de colesterol „rău" şi hipertensiunea arterială, precum şi apariţia aterosclerozei.
Cât de bune sunt suplimentele cu vitamine pentru copii
De asemenea, o cantitate nu mai mare de 100 g de carne roşie pe zi creşte cu 19% riscul de a face diabet zaharat de tip 2, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard. În cazul consumului de mezeluri, acest risc ajunge chiar până la 51%.
Pe termen lung, o dietă zilnică bogată în carne roşie predispune la mai multe tipuri de cancer: de rect, hepatic, de colon şi ovarian.
„Consumul de carne roşie trebuie limitat la 150-200 g, o dată sau de două ori pe săptămână ori poate chiar mai rar. Aceasta deoar