Cătălin Scărlătescu (41 de ani), unul dintre cei trei juraţi ai emisiunii “MasterChef” de la PRO TV, a vorbit cu Libertatea despre marile sale pasiuni: mâncarea, fotografia şi navigaţia. Mai mult, el a dezvăluit câte ceva şi despre ce trebuie să facă un adevărat chef la muncă. Cătălin Scărlătescu (41 de ani), unul dintre cei trei juraţi ai emisiunii “MasterChef” de la PRO TV, a vorbit cu Libertatea despre marile sale pasiuni: mâncarea, fotografia şi navigaţia. Mai mult, el a dezvăluit câte ceva şi despre ce trebuie să facă un adevărat chef la muncă.
La fel de intransigent cum este în timpul emisiunii, Cătălin Scărlătescu e şi în bucătăria hotelului de lux din Bucureşti unde lucrează. “Eu nu fac prostituţie culinară. Am refuzat deseori să gătesc mâncăruri comandate de clienţi. Nu cred că sintagma «Clientul nostru, stăpânul nostru» poate fi aplicată într-o bucătărie de lux. Chiar dacă le refuz comanda, le propun totuşi o altă mâncare”, ne-a dezvăluit Cătălin, unul dintre puţinii români care urăşte sincer clătitele. “Clătitele sunt o porcărie. Coca aia nu e nici fiartă, nici coaptă, rişti oricând să-ţi stea în gât”, susţine el.
Cătălin spune că e dificil să fii chef în- tr-un restaurant de lux: “Printre îndatoririle tale e să ţii costurile sub control - nu mai mult de 23-25% din preţ să coste materia primă -, să ai grijă de meniu, să coordonezi echipa de bucătari şi ospătari etc.”.
Cătălin nu a ascuns că îl admiră pe colegul lui de la “MasterChef”, Florin Dumitrescu: “Este un puşti, dar unul genial. La vârsta lui, nici nu visam la ce e el acum, iar când o să aibă anii mei, va fi un chef extraordinar, va ajunge atât de sus, cum eu nici nu am visat”.
Cătălin găteşte de la 18 ani, iar pasiunea pentru bucătărie a moştenit- o din familie. Juratul Masterchef a plecat după Revoluţie în Germania, unde şi-a continuat studiile ca bucătar. Cătălin a gătit pentr