Un manuscris care datează din secolul al V-lea, descoperit în anul 2000, dar care a fost descifrat parţial abia acum de iranieni, naşte noi controverse religioase în lume. Un manuscris care datează din secolul al V-lea, descoperit în anul 2000, dar care a fost descifrat parţial abia acum de iranieni, naşte noi controverse religioase în lume.
Autorităţile turce, care în urmă cu 12 ani au descoperit manuscrisul, consideră că acesta este versiunea “Evangheliei după Barnabas”, unul dintre discipolii lui Iisus, iar presa iraniană scrie că descifrarea textului din el va atrage dărâmarea creştinismului, deoarece se demonstrează că islamul este adevărata religie. Mai mult, conform iranienilor, Iisus nu ar fi fost niciodată crucificat, nu ar fi murit pe cruce pentru mântuirea păcătoşilor, ci că ar fi fost un profet care ar fi prevestit venirea pe lume a lui Mahomed, trimisul pe Pământ al lui Allah.
Presa din Iran mai notează că în Capitolul 41 din Evanghelie scrie: “Dumnezeu s-a mascat în Arhanghelul Mihail, i-a exclus din ceruri pe Adam şi Eva, iar când Adam s-a întors, a observat că deasupra porţii spre Rai scria: «Allah e unicul Dumnezeu, iar Mahomed e profetul său»”.
Scrisă pe piele de animal, Evanghelia a născut controverse la Vatican, care a cerut- o să o studieze. Iranienii sunt acum siguri că manuscrisul “va submina autoritatea Bisericii Creştine şi va revoluţiona religia în lume”.