Peste 85% din femeile însărcinate susțin că își vor alăpta bebelușul cel puţin trei luni, arată un sondaj recent efectuat în Statele Unite. În realitate, doar 30% din ele optează pentru hrănirea naturală a micuților.
Medicii recomandă ca nou-născuții să fie alăptați cel puțin 6 luni. Însă, un studiu efectuat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că mamele nu-și alăptează bebelușii nici măcar pentru o perioadă de trei luni. Iar motivele sunt dintre cele mai diverse: le este foarte greu să țină un regim alimentar în această perioadă sau nu pot renunța la fumat. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au întrebat 1.5000 de femei însărcinate cu privire la modul cum își vor hrăni micuții. Ele au fost apoi monitorizate lunar după naștere, timp de un an.
Formule de lapte, înainte de externare
Oamenii de știință au observat că 15% din nou-născuți au fost hrăniți cu formule de lapte chiar înainte să părăsească maternitatea. Această tendință, atrag atenția specialiștii, face ca alăptarea să devină ulterior dificilă pentru unele femei, deoarece nou-născuţii pot suferi de „confuzia mamelonului", ei familiarizându-se cu tetina în detrimentul sânului mamei.
Sprijinul din spital, important
Dr. Cria Perrine, coautor al studiului, consideră că lipsa de sprijin din spitale este parțial de vină pentru această tendință, deoarece încurajează această practică. Nenumărate organizații din domeniul sănătății au trimis către 2.600 de spitale din SUA cereri pentru a stopa ditribuirea formulelor de lapte, insistând ca această metodă de hrănire a nou-născuților să fie destinată exclusiv mamelor care au într-adevăr probleme în ceea ce privește alăptarea.