Ei, am ajuns sa o trăim şi pe asta. Ceva din ţesutul social trebuie că s-a rupt: din lipsă de doritori, Guţă a fost nevoit să îşi anuleze zilele acestea un concert la Roma. Mărturisesc că citind o asemenea ştire m-a lăsat cu o uşoară stare de ameţeală. Nu am putut să îmi înfrânez un sentiment de angoasă existenţială la gândul că se termină cu manelele. E ca şi cum prăpastia dintre micile noastre „utopii", dintre reveriile vinovate de la ceas de seară văratic şi realitate, s-ar micşora simţitor şi în mod subit. Într-o asemenea stare de graţie mintea o ia lezne razna şi deschide câmpuri noi, după cum puteţi bănui. Şi aşa am ajuns să mă gândesc la alegerile de duminică pentru Primăria Bucureştilor.
M-am gândit că, dacă Nicuşor Dan ar câştiga alegerile, pentru prima oară în multă vreme capitala ar avea parte de un primar angajat cu inteligenţă, dăruire personală şi tenacitate în slujba unui oraş care cu siguranţă va deveni mai frumos şi european. Un primar care va lupta atât cu o administraţie coruptă care costă cetăţenii preţul sub-dezvoltării şi ia bani preţioşi de la proiecte de modernizare, cât şi cu interese de grup nelegitime care servesc doar buzunarul unor băieţi deştepţi de la imobiliare şi care vă urâţesc oraşul şi vă îngroapă memoria stradală şi personalitatea publică. Un primar care, nefiind uzat de moravurile administraţiei, va trezi oraşul dintr-o stare de letargie a neputinţei şi care va face tot posibilul să redea demnitatea conducătorilor auto, pietonilor, bicicliştilor, copiilor, familiilor. Cu alte cuvinte, începând cu un primar precum Nicuşor Dan, în decurs de câţiva ani Bucureştii s-ar putea deschide tuturor posibilităţilor de care dispune.
Dar pentru ca aceasta să se întâmple, trebuie să lăsăm în urmă pe manelarii politicii, Oprescu şi Prigoană. Doctorul Ciomu al Bucureştilor a vegheat cu străşnicie la sluţirea oraşului iar a