Vara, tarabele pietelor abunda in tot felul de fructe. Este foarte important sa decidem pe care le alegem, daca tinem sa avem o silueta frumoasa.
Unele fructe au fost date uitarii, altora nu le cunoastem prea bine proprietatile curative. Sau ni se intampla sa nu stim cum e mai bine sa le consumam.
De aceea, Journal des Femmes va aduce in prim-plan 5 fructe considerate de top, la care s-a luat in calcul aportul scazut in calorii al acestora.
Rubarba
Foarte scazuta in calorii (100 g/15 calorii). Socotita leguma-fruct. Fiindca tulpinile sunt legume, dar ele se consuma ca fruct. Rubarba este bogata in minerale (calciu, potasiu, magneziu) si in vitamine (C si K). Poate ajuta la ameliorarea crampelor stomacale si la stimularea tranzitului, in caz de intestin lenes.
Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti, caci are si proprietati laxative. La noi in tara, pe tarabe este o aparitie mai recenta. Se cere multa prudenta pentru cei care o consuma prima data. Relativ acrisoara, se adauga zahar, daca o folosim pentru tarta, de exemplu. Zaharul alb poate fi inlocuit cu indulcitori rezistenti la gatit, ca stevia sau sucraloza.
Lamaia
Pentru 100 g, sunt socotite doar 26 de calorii. Verzi sau galbene, lamaiile contin vitamina C si substante antioxidante, ce incetinesc imbatranirea celulelor. Se consuma crude, pe cat posibil imediat dupa taiere, fiindca isi pierd vitaminele in contact cu aerul. Daca va folositi de razatura, alegeti lamai netratate, ecologice. Sucul asezoneaza felurile de mancare sau salatele.
Gutuia
Un fruct uitat de unii. La 100 g, se gasesc 28 de calorii. Daca poate semana cu marul sau para, este mai putin caloric decat ele. Bogata in fibre, gutuia este un fruct excelent pentru intestine, fiindca le protejeaza mucozitatile. De asemenea, este recomandata impotriva