Botoxul este supranumit "secretul tinereţii fără bătrâneţe". În spatele întineririi se află însă efecte secundare nu prea plăcute.
50 DE ANI reprezintă vârsta la care Demi Moore sfidează legile naturii prin folosirea excesivă a „substanței de întinerire”
Sursa: REUTERS
Botox este denumirea comercială a toxinei botulinice, o neurotoxină produsă de o bacterie. Efectul botoxului durează şi până la şase luni după prima injectare (primul tratament), urmând ca după alte tratamente efectul să crească.
Când vine însă vorba despre efectele secundare ale tratamentului estetic cu botox, unul dintre ele, recent descoperit de specialiştii americani de la Universităţile din California şi Duke, este acela că substanţa "şterge" nu numai urmele trecerii anilor, ci şi "expresiile emoţionale" de pe feţele celor care recurg la acest tratament.
Efect paralizant
Medicii celor două universităţi au cerut mai multor femei injectate cu botox şi cu alte substanţe folosite tot în scop estetic, să identifice expresii ale diferitelor emoţii de pe chipurile unor persoane fotografiate.
Femeile care au fost injectate cu botox au fost mai puţin exacte în a citi emoţiile oamenilor faţă de cele care au folosit alt fel de substanţe injectabile.
Concluzia studiului publicat în LATimes a fost aceea că efectul paralizant al botoxului acţionează nu numai asupra muşchilor faciali, ci se poate extinde şi asupra capacităţii individului de a "citi" stările emoţionale ale celor din jur.
Vedete "încremenite"
Din ce în ce mai multe celebrităţi apelează la botox, substanţa care le încre meneşte trăsăturile şi le lasă fără expresie.
Tabloidele americane comentează că, la vârsta de 45 de ani, actriţa Nicole Kidman este mai tânără şi… mai lipsită de expresie ca niciodată, cauza fiind injecţiile cu