Vara este anotimpul gratarelor si sa gazduiesti o petrecere in aer liber la care sa chemi si cativa prieteni este un mod de relaxare excelent, dar care se poate dovedi costisitor.
Reader's Digest iti arata insa cateva trucuri care te ajuta sa organizezi un gratar alaturi de cei dragi fara sa cheltuiesti prea mult.
1. Diversifica
In loc sa faci un gratar numai cu diverse tipuri de carne sau cu burgeri si hot-dog, adauga si alimente mai ieftine, cum ar fi diverse legume. Oricum e nevoie si de garnitura, iar legumele pe gratar sunt excelente.
De asemenea, poti sa faci si un aperitiv, salate si diverse sosuri cu condimente. O masa care nu consta doar in carne te va ajuta sa economisesti din banii pe care i-ai fi consumat daca ai fi facut un gratar bazat preponderent pe proteine animale.
Si nu te complica cu retete sofisticate, asa cum fac unele gazde din dorinta de a impresiona, ci bazeaza-te pe preparate simple. Cele sofisticate nu doar ca sunt destul de costisitoare si necesita mult timp, dar risti si sa nu placa invitatilor.
2. Evita sa iei sucuri in PET-uri mari
In loc sa iei mai multe bidoane de doi litri sau doi si jumatate cu sucuri acidulate cumpara o sticla cu sirop natural si apa minerala. Si eventual cateva sticle mai mici cu alte tipuri de sucuri. In acest fel nu doar ca vei economisi bani, dar vei scapa si de PET-urile ramase pe jumatate pline cu sucuri care si-au pierdut acidul.
3. Foloseste din belsug ceea ce e de sezon
Intotdeauna vei gasi un aliment mai ieftin pentru ca este de sezon sau pentru ca e specific locului in care stai (cum ar fi pestele pentru cei care stau in apropierea Dunarii, spre exemplu) si nu strica sa il folosesti din plin. De asemenea, poti cauta reduceri sau poti negocia cu vanzatorii de la piata (cel mai probabil vei obtine un pre