Atunci când intri în restaurantul lui Cosmin Rotaru ai impresia că toate simbolurile chinezeşti sunt acolo pentru tine. De la beţişoarele specifice, până la mobilier sau mai mult decât atât la muzică, restaurantul chinezesc care s-a deschis încă din martie în buricul târgului încearcă să te transpună, pe tine, ca şi client, în atmosfera Chinei, o atmosferă calmă, tăcută, cu mâncăruri din cele mai sănătoase, gătite de oameni specializaţi în domeniu. Din păcate însă, gorjenii, sunt prea reticenţi pentru a savura mâncarea chinezească. Sunt prea puţini cei care calcă pragul restaurantului, pentru că fie nu ştiu de locaţie, fie, spune administratorul afacerii, îşi imaginează că acolo „se servesc şerpi şi alte vietăţi ‘deosebite’ ”.
Au plecat din Petroşani cu gândul de a deschide o afacere în buricul Târgu-Jiului, o afacere care ar putea să treacă dincolo de „normalitatea” cotidiană şi să îi facă pe gorjeni să guste din preparate inedite, gătite după sprânceană. Însă, aici bariera a venit în momentul în care au aflat de reticenţa gorjenilor pentru astfel de „afaceri”. Familia Rotaru din Petroşani şi-a deschia în martie, chiar în centrul Târgu-Jiului, un restaurant chinezesc, un restaurant unde bunul gust primează. Au luat-o de la zero fascinaţi fiind de ideea de afacere a unei chinezoaice, prietenă de familie, care îşi deschisese un restaurant chinezesc în România. Pentru familia Rotaru, la momentul acela Târgu-Jiul părea un oraş ofertant. „Am deschis în martie restaurantul. Ideea a fost în mare a părinţilor mei, au avut ei prietenă chinezoaică, ea având un restaurant chinezesc, la fel mâncarea a fost una foarte bună. Această mâncare chinezească nu îngraşe, nu conţine grăsimi, e pur şi simplu piept de pui pregătit într-un anumit stil, sau alte mâncăruri cât se poate de naturale. În Petroşani este în momentul de faţă un restaurant chinezesc. Târgu-Jiul mi s-a păru