Horia Vârlan oferă astfel o alternativă la mâncărurile grase, grele, nerecomandate în această perioadă a anului, când temperaturile sunt foarte ridicate.
Macrou marinat în casă, pentru 4-6 persoane
Ingrediente:
- 4 peşti macrou, întregi, proaspeţi sau congelaţi
- un pahar mare de ulei de măsline extravirgin
- o căpăţână de usturoi curăţată şi căţeii tocaţi felii
- 1/2 pahar de oţet de vin alb
- 1/2 pahar de oţet de vin roşu
- o lingură mare de pătrunjel tocat
- 5-6 boabe de ienibahar sparte bucăţele
- sare după gust
Opăriţi macroul în apa sărată timp de 8-9 minute, apoi scoateţi-l şi răciţi-l puţin. Curăţaţi-l de piele şi de oase (scoateţi mai întâi şira spinării, apoi pielea şi înlăturaţi restul de oase), încercând să-l păstraţi fâşii întregi. Aşezaţi fâşiile de macrou într-o tăviţă şi acoperiţi-le cu oţeturile amestecate cu boabele de ienibahar şi cu feliuţele de usturoi. Ţineţi la macerat timp de 1 şi 1/2 ore. Scurgeţi apoi peştele de oţet, aşezaţi într-o tăviţă curată şi acoperiţi cu uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat. Serviţi peştele cu salata de ceapă frecată cu sare şi coriandru măcinat, sau cu roşii şi pâine de casă prăjită.
sursa PRO TV Magazin Horia Vârlan oferă astfel o alternativă la mâncărurile grase, grele, nerecomandate în această perioadă a anului, când temperaturile sunt foarte ridicate.
Macrou marinat în casă, pentru 4-6 persoane
Ingrediente:
- 4 peşti macrou, întregi, proaspeţi sau congelaţi
- un pahar mare de ulei de măsline extravirgin
- o căpăţână de usturoi curăţată şi căţeii tocaţi felii
- 1/2 pahar de oţet de vin alb
- 1/2 pahar de oţet de vin roşu
- o lingură mare de pătrunjel tocat
- 5-6 boabe de ienibahar sparte bucăţele
- sare după gust
Opăriţi macroul în apa sărată timp de 8-9 minute, apoi scoateţi-l şi răciţ