In zilele caniculare, ceaiul de menta, cald, nu fierbinte si nici rece, in care adaugi si cateva picaturi de zeama de lamaie, racoreste, hidrateaza si-i ofera organismului energie. In caz de probleme digestive, ceaiul este si pansament pentru stomac.
Torna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta uscata si maruntita, acopera vasul si lasa sa se infuzeze 10 - 15 minute, apoi filtreaza si bea lichidul cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10 - 15 minute. Este gresita ideea ca pe vreme caniculara sa se consume bauturi si alimente reci, de la frigider.
Nu cumpara ceai din comert. Cu un simplu fierbator, iti poti prepara un ceai de menta racoritor si energizant, la birou, in deplasare sau in concediu. Ca sa te convingi ca ceaiul cumparat are conservanti care nu sunt altceva decat otravuri pentru organism, care sa-i pastreze culoarea, gustul, aroma si limpezimea, prepara un ceai dupa regulile stiute si lasa-l pe masa, in bucatarie, timp de trei zile. Priveste-l apoi, cum arata, cum miroase si ce pluteste deasupra lichidului.
Si pentru ca menta e recunoscuta ca planta racoritoare, profita de ea acum, cat inca e proaspata, si rasfata-te in zilele fierbinti.
Cum prepari apa de menta?
Apa de menta se prepara dintr-o tulpina de planta proaspata, bine spalata, taiata nu prea marunt si pusa de seara pana dimineata intr-o sticla de apa minerala. Se obtine o bautura excelenta pentru o zi fierbinte de vara.
Limonada este cea mai simpla si racoritoare bautura a zilelor de vara. Adauga in limonada frunze proaspete de menta, taiate marunt. Aroma lamailor va fi intarita de cea a mentei si senzatia de racorire va fi mult mai accentuata.
Daca faci salata de fructe, menta uscata este un condiment foarte apreciat in zilele de vara. Presarata peste fructe, le da un gust deosebit datorita ar