Obişnuieşti să-ţi cureţi urechile cu beţişoare speciale? Ai grijă! Ele pot ajunge la timpan, o membrană uşor de perforat. Iată cum poţi evita această suferinţă şi care sunt cele mai bune metode de îngrijire.
Citeşte şi:
Tratamente naturiste cu rostopască
Ce boli alungă marea
Igiena incorectă a urechilor poate afecta auzul. Medicii orelişti atenţionează că beţişoarele pentru urechi pot, în anumite condiţii, deteriora timpanul (foloseşte-le mai bine pentru curăţarea urechii externe). Şi dacă ai avut otită acută trebuie să ai grijă. Auzul tot mai slab, ţiuitul în urechi, durerile tranzitorii şi secreţiile purulente sunt semne că urechea internă este afectată.
Cum afli dacă otita ţi-a atins timpanul? Auzi un fâşâit când îţi sufli nasul sau, atunci când faci baie, apa din urechi ajunge în cavitatea bucală. Dacă timpanul este mai puţin perforat, nu ai nevoie de operaţie. Membrana se poate trata cu ajutorul medicamentelor.
Când ai nevoie de medic
Dacă timpanul nu se vindecă în întregime, otita recidivează. Urechea se poate reinfecta dacă stai în curent sau dacă-ţi intră apă în urechi. În mod normal, perforaţiile mici se vindecă total cu ajutorul tratamentului, însă există cazuri când leziunea riscă să devină în sine o afecţiune. Cu toate acestea, nu te îngrijora!
Citeşte articolul complet pe clickpentrufemei.ro