Fie ca sunt uscate sau proaspete, ierburile si mirodeniile nu trebuie sa lipseasca din dieta unei persoane care vrea sa traiasca sanatos. Pe langa faptul ca te vor ajuta sa folosesti mai putina sare, ele au si multi nutrienti care iti intaresc sistemul imunitar si previn o paleta larga de alte boli, printre care si cancerul.
Iata ce nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata din bucatarie, conform Ecorazzi:
Turmericul
Turmericul este originar din India, unde este folosit de mai bine de 2.500 de ani, el avand foarte multe elemente antioxidante. Reduce riscul de cancer si are efecte antiinflamatoare, dar te ajuta sa si slabesti. In plus, e de folos in lupta cu Alzheimer-ul, depresiile si artrita.
In fiecare dimineata adauga o jumatate de lamaie intr-o cana de ceai si o pulbere de turmeric, scortisoara si piper rosu. Indulceste totul cu niste picaturi de extract de stevie si vei incepe ziua cu detoxifiantul perfect.
Tarhon
Considerat in unele tari regele ierburilor, tarhonul e folosit de multa vreme in zonele in care acum se afla Rusia, iar grecii il mestecau pentru a amorti dintii si maselele dureroase. In Evul Mediu, tarhonul era antidot pentru muscaturile veninoase ale serpilor. Acum este folosit pentru tratarea problemelor stomacului si multi il pun in mancare pentru a mai reduce din pofta.
Ajuta ficatul sa produca bila si contribuie la o buna digestie, prevenind si bolile de inima, tensiunea ridicata si fiind un bun sedativ.
Cuisoare
Acestea sunt originare din Caraibe si din pacate nu sunt intr-atat de apreciate pe cat ar trebui. Au proprietati antiinflamatoare si antiseptice si efect de calmare. Contribuie si la sanatatea tractului gastro-intestinal, controleaza presiunea sanguina si imbunatatesc metabolismul, prevenind cancerul si imbatranirea prematura, datorita