Pentru cei care doresc putin exotism in bucatarie, atunci cand au de gand sa pregateasca un desert, ananasul si anasonul stelat le pot fi de mare folos.
Sunt arhicunoscute calitatile ananasului, fruct savuros, racoritor, parfumat, sursa de vitamine necesare organismului. El poate fi combinat in prepararea multor bunatati, printre care deserturile ocupa un loc aparte.
Anasonul stelat, unul dintre ingredientele folosite mai putin la noi, seamana la miros cu anasonul obisnuit, dar gustul este mai puternic. Veti obtine, folosind "bijuteria vegetala", cum este supranumit anasonul stelat, impreuna cu ananasul, un desert delicios, urmand etapele retetei, gratie L'atelier des Chefs.
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 3 bucati ananas Victoria;
- 2 anason stelat;
- 25 g de unt moale;
- 250 ml suc de portocale
Preparare:
Curatati ananasul de coaja cu ajutorul unui cutit zimtat, indepartati "ochii" care raman in fruct. Incizati pulpa fructului si inserati bucati de anason, lasandu-le sa se vada. Taiati apoi manunchiul de frunze si pastrati-l (daca doriti), pentru designul desertului. Daca nu, se poate decora cu steluta anason.
Caramelizati zaharul intr-o tigaie, puneti untul. Odata topit, amestecati si adaugati ananasul, acoperindu-l cu produsul caramel. Varsati apoi sucul de portocala.
O recomandare in plus: puteti flamba ananasul cu putin lichior de anason, inainte de a adauga sucul de portocala. Coaceti preparatul la 170 grade Celsius.
Imaginile video va prezinta finalizarea desertului:
Pentru cei care doresc putin exotism in bucatarie, atunci cand au de gand sa pregateasca un desert, ananasul si anasonul stelat le pot fi de mare folos.
Sunt arhicunoscute calitatile ananasului, fruct savuros, racoritor, parfumat, s