Nutriţioniştii spun că unele alimente pot fi periculoase, fie pentru că sunt preparate în mod necorespunzător, fie pentru că, în mod natural, conţin anumite concentraţii de substanţe otrăvitoare. Sursa: SHUTTERSTOCK
Tot specialiştii sunt cei care subliniază că, chiar dacă ştiu că există alimente care le fac rău, oamenii continuă să le consume, neţinând cont de avertismente.
Tot ce este prăjit
Acrilamida este o substanţă care se formează în timpul prăjirii, coacerii sau frigerii alimentelor şi poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin în cazul femeilor. Această substanţă se găseşte în pâine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, în ulei sau la grătar. Tot ce este prăjit, chiar şi de origine vegetală, conţine acizi graşi de tip trans si acrilamide.
De aceea suntem sfătuiţi ca, înainte de a cumpăra alimente, să citim cu atenţie informaţiile de pe ambalaje şi să evităm hrana bogată în grăsimi. Unele lactate, produsele preambalate, de patiserie şi fast food se înscriu pe lista mâncărurilor interzise.
Chiar şi peştele, în special cel pane, conţine grăsimi nesaturate, deşi se spune că este cea mai uşoară carne. Batoanele cu ciocolată, despre care se spune că pot potoli foamea graţie conţinutului lor hrănitor, sunt în realitate create pentru a o stimula, dintr-un motiv simplu: combinaţiile de zahăr şi adititvi chimici determină un bogat conţinut caloric şi implicit nevoia din ce în ce mai mare a organismului de a le consuma.
Mezelurile, cârnaţii…
Chips-urile, în special cele preparate din piure de cartofi, reprezintă “o bombă cu effect sigur” conform specialiştilor americani în nutriţie. În general, acest amestec contine carbohidraţi, grăsimi şi aditivi alimentari. Atenţionarea este valabilă şi în cazul cartofilor prăjiţi. Cartofii sunt dăunători şi în stare crudă, deoarece c