Părerile elevilor în ceea ce privește dificultatea subiectelor la proba de istorie a examenului de bacalaureat au fost împărțite. Dacă unora le-a picat greu subiectul al treilea, altora le-a surâs ideea să scrie despre comunism. Doi profesori consultați de EVZ vă arată cum trebuiau rezolvate subiectele. Sursa: Remus Suciu
"Subiectele mi s-au părut grele, cel mai dificil a fost al treilea subiect în care ni se cerea să facem un eseu despre relaţiile internationale ale României din perioada postbelică", a spus un elev care a susţintul examenul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din sectorul 5 al Capitalei.
Tot astăzi s-a desfăşurat şi proba la matematică. VEZI AICI SUBIECTELE
Subiectul zilei: „Rău am făcut că nu am pariat pe Spania”
De aceeași părere au fost și următorii elevi care au ieșit din săli, atât la matematică, cât și la istorie subiectele fiind văzute ca mult prea complicate. Primii zece elevi ieșiți din sălile de examen ale liceului ”Dimitrie Bolintineanu” nu au discutat însă mai mult de un minut despre ceea ce au avut de rezoltat la examenele de astăzi. Au trecut repede la subiecte mai pământene, respectiv meciul de fotbal Italia - Spania: „Rău am făcut că nu am pariat pe Spania. Și mi-a tot zis maica-mea, o tot ținea că o să fie 4-0”.
Comunismul prinde la liceeni
Nu aceeași a fost atmosfera la liceul „Gheorghe Lazar” din Capială. ”Mă bucur că și-au revenit și ne-au dat un subiect potrivit. A fost foarte simplu, din punctul meu de vedere. Se specula că o să fie ceva despre comunism la istorie”, a spus, la ieșirea de la examen, Cristina D., o elevă a Liceului „Gheorghe Lazăr”.
La Istorie, examenul conţine trei subiecte, iar aici este esenţial ca elevii să înţeleagă foarte bine cerinţa. "De multe ori, bucurându-se de expresia generală a subiectului, elevii nu mai citesc cu atenţie cerinţele şi se apucă să