După afişarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012, absolvenţii au avut, luni dimineaţă, posibilitatea de a depune contestaţii.
În 2011, profesorii au avut de reevaluat 80.160 de lucrări, la nivel naţional, în urma contestaţiilor înaintate de elevi. Numai în Capitală s-au depus 9.000 de solicitări.
Pentru mulţi, şansa unei a doua corectări a lucrării a fost salvatoare. Peste 2.000 de candidaţi au trecut examenul, după ce îl picaseră în primă fază. Totodată, s-au înregistrat şi situaţii mai nefericite, în care elevii nu au promovat, după recorectarea lucrărilor. Astfel, în judeţul Arad, anul trecut, 54 de candidaţi au obţinut sub nota 5 după soluţionarea contestaţiilor, în Argeş 25, în Buzău 14, în Harghita 6, în Braşov 5, în Hunedoara 2, în Cluj 1 iar în Gorj tot un singur elev s-a aflat în această situaţie.
Astăzi, elevii nemulţumiţi de nota la bacalaureatul din acest an au putut depune contestaţii între orele 08.00 şi 12.00. Între 10 şi 12 iulie cererile se vor rezolva, urmând ca pe 13 iulie să fie afişate REZULTATELE FINALE, potrivit Ministerului Educaţiei.
Procedura depunerii contestaţiilor:
Potrivit metologiei examenului de Bacalaureat, publicate de edu.ro, paşii pentru reevaluarea lucrării candidatului, la cererea acestuia, sunt următorii:
(13) Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.
(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în