Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a găzduit sâmbătă lucrările simpozionului „113 ani de balneologie la Techirghiol. Tradiţie şi inovaţie în context european". Simpozionul aniversar a ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie şi s-a bucurat de participarea a numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate. Primarul oraşului, Adrian Stan, a fost şi el prezent la eveniment.
Primarul a primit din partea managerului sanatoriului, ec. Vasilică Rusu, o diplomă de excelenţă, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat activităţii balneare. „Sanatoriul şi Mănăstirea Sfânta Maria sunt cei doi piloni cu care localitatea se mândreşte. Sanatoriul şi mănăstirea au impact la nivel judeţean, naţional şi nu numai. Sanatoriul a avut dintotdeauna impact asupra turiştilor prin beneficiile apei şi ale nămolului", a apreciat primarul oraşului.
M. Georgescu şi Alfons Saligny au descoperit proprietăţile lacului
În contextul simpozionului aniversar, şeful autorităţii locale a amintit şi despre începuturile activităţii balneare ai cărei iniţiatori au fost profesorul M. Georgescu şi Alfons Saligny, fratele lui Anghel Saligny. „De 113 ani, de când au început să se facă cercetări despre lac şi nămol, poate chiar şi mai demult, iniţiatori au fost profesorul M. Georgescu şi fratele lui Anghel Saligny, Alfons. Cei doi au făcut cercetări şi au descoperit proprietăţile lacului şi ale nămolului", a menţionat primarul din Techirghiol.
Autoritatea locală invită turiştii să redescopere Techirghiolul
Astăzi, la 113 ani de activitate balneară, autorităţii locale nu i-a rămas decât să se implice prin derularea unor proiecte de promovare a staţiunii şi de dezvoltare a agrementului, astfel încât turiştii să găsească la Techirghiol nu doar un remediu pentru problemele de sănătate, ci şi un mediu propice distracţiei şi odihnei. „Promovarea este făcută printr-un proi