Decizia că lucrarea de doctorat a premierului este ”curată” pare, mai degrabă, o intoxicare a presei. Raportul, catalogat chiar de Consiliul Național de Etică drept ”scurgere de informații”, nu este semnat de nimeni și pare venit din neant.
Comisia tehnică din cadrul Consiliului Național de Evaluare (CNE), cea care a dat verdictul favorabil premierului, este alcătuită din trei-cinci membri, pe care CNE refuză să îi dezvăluie.
UPDATE 14.50: Niciun profesor de la Universitatea de Vest nu a fost desemnat să facă parte din comisia care a analizat doctoratul premierului. Rectorul Marilen Pirtea susține că nu i s-a cerut să desemneze un cadru didactic pentru analizarea lucrării. Reamintim că aseară a apărut, pe surse, un raport întocmit de Comisia tehnică din cadrul Consiliului Național de Etică (CNE), în care aceasta arăta că lucrarea premierului nu reprezintă un plagiat. Reprezentanți ai CNE au declarat că din comisia care a analizat lucrarea au făcut parte 3-5 profesori de la Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza din Iași”. Rectorii ultimelor instituții menționate au infirmat însă acest lucru. Până la această oră, rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, nu a putut fi contactat.
UPDATE 14.35: Niciun profesor titular de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” nu a reprezentat universitatea în cadrul comisiei care a dat verdictul în cazul Ponta. Rectorul universității, Vasile Ișan, a decarat că nu i s-a cerut niciodată să desemneze un profesor pentru această comisie. ”Dacă s-a spus că ar fi vorba de un profesor care predă la noi, poate e un profesor asociat care a participat la această comisie în nume personal, nu ca reprezentant al universității”, spune Vasile Ișan.
Rectorul mai spune că Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași nu mai are niciun reprezentant în Consiliul