Chiar dacă salariile au scăzut în cele mai multe domenii, încă există posibilitatea de a vă rotunji veniturile apelând la un job part-time Sursa: ARHIVA EVZ
Criza le-a dat celor mai mulţi români bugetele peste cap, fie din cauza scăderii salariului, fie pentru că ratele la credite au crescut. Pe lângă reducerea cheltuielilor, o soluţie pentru a trece peste acest moment este un venit în plus.
Mai jos sunt câteva dintre variantele posibile, cu avantajele şi dezavantajele pe care le presupun:
1. Operator call-center
Avantaje: Program cunoscut dinainte, venituri de obicei sigure. Dezavantaje: Este stresant, obositor şi de obicei nu se câştigă mulţi bani.
2. Operator interviuri
Avantaje: Nu necesită studii de specialitate, nu este o muncă dificilă, veniturile sunt sigure, programul flexibil. Dezavantaje: Se plăteşte prost, poate fi obositor.
3. Traducător
Avantaje: Se câştigă foarte bine, mai ales pentru limbi mai exotice, programul este flexibil, se poate lucra de oriunde. Dezavantaje: E nevoie de cunoştinţe foarte bune, inclusiv gramaticale, iar de cele mai multe ori se cere atestat.
4. Meditator
Avantaje: Câştigul pe oră este unul ridicat, se poate lucra şi de acasă. Dezavantaje: E nevoie de cunoştinţe foarte bune şi de experienţă didactică, iar lucrul cu copii sau tineri este solicitant.
5. Agent de asigurări de viaţă
Avantaje: Nu necesită studii de specialitate, poate aduce venituri ridicate, este un job disponibil oricând şi presupune un program flexibil. Dezavantaje: Există posibilitatea de a munci degeaba, dacă nu găsiţi clienţi.
6. Colaborator proiecte europene
Avantaje: Câştigurile sunt foarte bune, se lucrează cu carte de muncă, programul nu este unul dificil. Dezavantaje: Se cere experienţă specifică postului, iar domeniile în care se caută colaboratori sunt destul de puţine.
7. Consul