Hot dog-ul este un aliment extrem de îndrăgit în întreaga lume, iar industria acestui tip de mâncare se dezvoltă. Însă nu toată lumea ştie exact ce conţine un hot dog, iar adevărul i-ar putea determina pe mulţi să renunţe la plăcerea de a-l mânca.
Într-o fabrică de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate, în vase uriaşe de metal, cu zeama ce rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Rezultatul este amestecat cu conservaţi pudră, arome, colorant, apoi scufundat în apă, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat, scrie dailymail.co.uk, sursă citată de Mediafax.
Oricât de gustos ar fi, hot dog-ul nu este benefic pentru sănătate. S-a demonstrat ştiinţific că acest preparat creşte riscul de cancer la intestine.
Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandă oamenilor să evite sau să reducă consumul de carne procesată. De fapt ce conţine un hot dog?
Carne.De obicei, cremwurştiul este preparat din resturi de carne de porc, adică din bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase. Acestora li se adaugă carne de pui sau curcan. Aceasta este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi.
Însă unele varietăţi de hot dog conţin foarte puţină carne. În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic, adică pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă, un amestec care este de zece ori mai ieftin decât carnea obişnuită.
Apă.Este adăugată pentru a obţine consistenţa necesară pentru introducerea pastei în membrană.
Amidon.De obicei, hot dog-ul conţine amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Şi asta pentru că amidonul conferă mai mult volum hot dog-ului. De asemenea, leagă compoziţia şi face ca aceast