Societatea civilă se luptă atât cu Primăria, cât şi cu clubul CFR Cluj, pentru ca activităţile într-un parc din oraş să redevină libere.
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca a devenit motiv de nelinişte pentru membrii societăţii civile. Respectivul spaţiu verde a fost cedat de către Societatea Naţională a Căilor Ferate Române (SNCFR) clubului de fotbal CFR Cluj, spun reprezentanţii societăţii civile, printr-un contract de asociere. Oficialii campioanei României au construit un teren de fotbal acolo, iar pentru acest lucru au trebuit să distrugă spaţiul verde dintr-o parte a parcului, lucru deranjant pentru societatea civilă clujeană, care este nemulţumită şi pentru că accesul pe respectivul teren este restricţionat.
Acces pentru toată lumea
"Acel teren de fotbal a fost construit ilegal. Mai mulţi martori au declarat că au văzut buldozerele intrând acolo noaptea şi am depus peste 100 de sesizări referitoare la faptul că au fost distruşi copacii şi construit respectivul teren. Într-adevăr, cei de la CFR au organizat o acţiune de reîncopăcire, dar doar în perimetrul terenului de fotbal, nu şi în zona defrişată. A fost emis şi un certificat de urbanism în mod ilegal, am deschis şi procese în acest caz, dar le-am pierdut. Acum, pe acel teren este pus lacătul, iar noi vrem să se facă accesul pentru toată lumea. Clubul şi Primăria trebuie să fie deschişi la discuţii. Dacă CFR vrea să investească în acel parc este ok, dar zona respectivă să fie folosită de către toată lumea", au spus câţiva reprezentanţi ai societăţii civile clujene. Societatea civilă se luptă atât cu Primăria, cât şi cu clubul CFR Cluj, pentru ca activităţile într-un parc din oraş să redevină libere.
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca a devenit motiv de nelinişte pentru membrii societăţii civile. Respectivul spaţiu verde a fost cedat de către Societatea Naţională a Căilo