Muffins cu dulceata de piersici
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
* 250 gr faina
* 120 gr unt nesarat
* 160 gr zahar
* 2 oua mari
* coaja de la 1 lamaie
* 250 ml de iaurt sau lapte
* 1/4 lg de sare
* 1/2 lg praf de copt
* 1 lg esenta de vanilie
Mod de preparare:
In castron se bate cu un mixer, untul si zaharul pana devine pufos, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare.
Se adauga coaja de lamaie, iaurtul (sau laptele), esenta de vanilie si se amesteca.
Se amesteca si faina, apoi razalitura de lamaie.
Se ia din aluat si se pune in cupele de briosa cu ajutorul a doua linguri sau o lingura de inghetata.
Coaceti circa 20-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul briosei iese curata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute inainte de a scoate din tigaie. Se poate face o glazura de lamaie din 1/2 ceasca de zahar si 2 linguri de suc proaspat de lamaie sau se pot pudra simplu cu zahar sau orice alt decor.