Explozia de fructe şi legume din timpul verii ne oferă posibilitatea de a experimenta diverse reţete de mâncăruri, deserturi sau cocktailuri care îmbină în mod armonios toate gusturile. O alimentaţie sănătoasă este diversificată şi îmbină alimente cu gust dulce, picant, amar şi acrişor pentru că fiecare au beneficii diferite pentru sănătate.
Consumul excesiv dintr-un aliment poate avea ca rezultat obezitatea şi toxicitatea. O altă consecinţă a acestui exces este apariţia deficienţelor nutriţionale din cauza lipsei diversităţii. Problemele de sănătate precum alergiile, răcelile şi mucusul în exces sunt mai frecvente la persoanele care consumă doar un anumit tip de alimente.
Astfel, dieta de vară trebuie să includă multe salate şi sucuri naturale care combină fructe şi legume proaspete cu gusturi diferite. Ele ajută la hidratarea şi detoxifierea corpului şi oferă, de asemenea, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi aminoacizi pentru o stare de sănătate cât mai bună.
Gustul dulce are efect energizant
Alimentele cu gust dulce pot fi consumate în cantităţi moderate în orice anotimp. Este recomandat să consumăm fructe dulci în special în momentele în care ne simţim lipsiţi de putere şi energie.
Pepenele roşu este unul dintre fructele preferate în timpul verii şi are o mulţime de beneficii, printre care cel mai important este efectul de detoxifiere internă organismului. Pepene roşu reprezintă, de asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii datorită faptului că mai mult de 90% din compoziţia sa este apa.
Gustul amar are efect medicinal
Gustul amar are un puternic efect detoxifiant şi se regăseşte în plantele medicinale şi în legume.
Castravetele, o legumă consumată cu încredere vara de cei mai mulţi dintre noi, conţine cantităţi mari de vitamina B şi alte minerale. Are proprietăţi d