Asociaţia Pro Democraţia a primit, duminică, până la ora 20:00, aproximativ 500 de sesizări cu privire la nereguli înregistrate la referendum, pe care le-a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spre soluţionare, informează organizaţia într-un comunicat transmis Agerpres
APD precizează că sesizările au fost primite atât prin intermediul TelVerde, cât şi pe platforma www.alegericorecte.ro.
"În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor referitor la mesajele SMS cu conţinut electoral, APD a hotărât să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a trimis toate aceste sesizări spre soluţionare", se arată în comunicatul organizaţiei.
Asociaţia Pro Democraţia mai precizează că mesajele de motivare a cetăţenilor pentru a participa la vot s-au primit nu numai prin sms-uri.
"Un observator APD, din judeţul Olt, localitatea Gostăvatu, secţia 211, a sesizat că în această secţie, toate cele 95 de solicitări pentru urna de vot nu au datele de identificare ale solicitanţilor. S-a făcut o sesizare la BEJ Olt şi la poliţie, care efectuează momentan cercetări la faţa locului. Aceleaşi suspiciuni sunt şi în localitatea Criva, la secţia 103. Tot în judeţul Olt, municipiul Slatina, la Colegiul Radu Greceanu, secţia 3, după plecarea urnei mobile au apărut 102 cereri pentru urna mobilă, toate cu acelaşi scris. APD a sesizat BEJ Olt şi aşteptăm soluţionarea acestei reclamaţii", mai informează APD.
APD menţionează că nu a verificat veridicitatea tuturor sesizărilor primite, dar că s-au raportat cazuri multiple legate de aleşii locali care au utilizat mijloacele de transport din dotarea primăriilor sau pe cele personale pentru a transporta votanţii la secţiile de votare.