Canalul Bega a devenit un nou loc de distracţie în Timişoara. Pe lângă hidrobiciclete, caiace, bărci cu sau fără motor, vaporaşe pentru excursii, pe Bega au apărut, în această vară, mai multe sfere plutitoare. E vorba de un sport relativ nou, numit zorbing acvatic, care a prins extrem de bine în rândul timişorenilor.
Mingile, fabricate din material termoplastic poliuretanic, de doi metri, groase de 1 milimetru, au fost cumpărate din Austria.
Preţul unei sfere se ridică la aproximativ 400 de euro. Persoana care intră în balon nu are nici un motiv de teamă, pentru că sfera este închisă ermetic.
Sfera se umflă în 30 de secunde cu ajutorul unei pompe electrice
Prin intermediul unui fermoar special ataşat, persoana intră în sferă, apoi aceasta se umflă cu ajutorul unei pompe electrice, în maxim 30 secunde.
Aerul din balon ţine 30 de minute.
„Avem trei baloane şi un cilindru. Baloanele sunt pentru o singură persoană, de maxim 100 de kilograme, iar în cilindru intră doi, rezitând la 200 de kilograme.
Vârsta minimă a celor care pot intra în ele este de trei ani. Oamenii se bucură că au o nouă modalitate pentru petrecerea timpului liber, vin copii mici şi adulţi.
Nu este indicat să intre în sferă cei care au probleme de sănătate", a mai spus Voinea.
Doritorii de zorbing pe Bega au de plătit zece lei pentru zece minute de plutire şi efort, asta pentru că acest sport te solicită la maxim.
"Această sferă este excelentă pentru dezvoltarea tuturor calităţilor motrice: viteză, rezistenţă, forţă şi îndemânare.
Este şi foarte distractiv, chiar dacă te solicită la maxim. Cei care nu ştiu să meargă nu rezistă mai mult de două-trei minute", a spus profesorul de sport Ştefan Cojocnean, campionul româniei la sporturile extreme.
Cele trei baloane au costat 1.200 de euro
@N_P