Multe alimente au reputatia de a fi sanatoase si chiar sunt, dar cand vine vorba de a le clasifica, unele dintre ele castiga clar in fata altora.
Iata care sunt cele mai sanatoase alimente din cate exista, conform unui clasament intocmit de Huffington Post, dupa chestionarea mai multor specialisti in nutritie:
Caisele
Aceste fructe portocalii sunt pline de potasiu, fibre si vitamina A si C, dar si beta-caroten si licopen. Cele uscate au chiar mai mult potasiu. Aceste fructe scad riscul de cancer la ficat, datorita vitaminei E.
Sparanghelul
Sparanghelul este plin de nutrienti precum vitaminele A, B6, C si E, fier, potasiu, calciu, magneziu, crom si fibre. Toate acestea te apara de radicalii liberi si cancerigeni. Circa 150 de grame de sparanghel contin destul acid folic pentru a acoperi 60% din doza zilnica necesara.
Bananele
Bananele reprezinta o excelenta sursa de potasiu, dar ele au si vitamina C si B6. Astfel, sunt bune pentru scaderea presiunii sanguine, muschi, iar B6 echilibreaza nivelul de zahar din organism.
Busuiocul
Busuiocul este plin de fier, prevenind starile de anxietate, dar si aparitia acneeii, atunci cand e aplicat, inglobat intr-o masca, pe fata. Are si rol antiinflamator, calmant si antioxidant.
Piperul negru
Piperul negru lupta cu bateriile si ajuta sistemul digestiv, avand si beneficiul de a ajuta la arderea grasimilor.
Orezul negru
La fel ca orezul brun, cel negru este plin de fier si fibre, datorita invelisului, care se indeparteaza pentru a se obtine orezul alb. Are si vitamina E si mai multe antocianine decat murele.
Morcovii
Morcovii iti fac stocul de vitamina A, avand astfel reputatia de a imbunatati vederea. Sunt plini si de fibre, potasiu si vitaminele C si K, avand si