De 22 de ani, toți directorii Liceului „Carmen Sylva" din Ploiești au avut un singur vis, o sală de concerte potrivită unei școli cu profil de arte
Primul proiect pentru construcția unei săli de concerte a apărut imediat după 1990, iar toți primarii care s-au perindat pe la conducerea orașului au bifat pe agenda viitoare un astfel de spațiu.
După atâta bifat și promisiuni, s-a constatat, în anul 2000, că suma alocată proiectului este prea mare, iar imobilul care urma să adăpostească sala de concerte era supra-dimensionat pentru curtea prea mică a Liceului de Artă.
„ Niciodată nu au fost bani pentru a se contrui o astfel de sală, suntem deja la al doilea proiect. În ultimii 4 ani, cu ajutorul unei echipe de arhitecți, am realizat un nou proiect, pe care l-am gândit mai micuț, mai discret, mai cochet. Are absolut toate avizele de construcție, dar costă 6 milioane de euro. Sunt niște bani, suntem conștienți de lucrul acesta, dar construcția este prevăzută și cu ateliere de arhitectură și arte plastice, sală de sport, sală de festivități și 250 de locuri pentru publicul auditor", spune Tereza Sandu, directorul de la Carmen Sylva.
Click pe imagini pentru o fotogalerie din liceu
Situația de la Liceul de Artă este una absurdă din mai multe puncte de vedere, mai ales având în vedere specificul unei astfel de școli. Astfel, sala de sport funcționează într-o clasă transformată pentru a se adapta cât de cât specificului, sala de concerte este o fostă clasă în care au fost înghesuite cu greu câteva scaune și un pian, iar atelierele elevilor de la arte plastice funcționează în clădirea internatului.
Liceul de Artă „Carmen Sylva" are 56 de ani de existență, iar în ultimii ani, dintre cele 42 de licee de profil din țară, elevii din Ploiești sunt între primele patru ca rezultate naționale și internaționale.
800 de elevi din Praho