Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente naturale, fiind folosita pentru cresterea energiei atat de necesare, pentru intarirea sistemului imunitar, ca adjuvant in raceli, in arsuri sau diverse rani, dar si pentru prepararea unor masti dermato-cosmetice.
Proprietatile benefice ale mierii sunt binecunoscute, specialistii incercand in mod constant sa descopere alte si alte secrete ale acestui aliment natural minune.
Desi cunoastem in linii mari avantajele consumului de miere, mai sunt inca multe alte lucruri de aflat. Citeste mai jos cateva dintre cele mai interesante informatii in acest sens, conform Benefits of Honey:
1. Mierea contine 80% de zahar natural (fructoza si glucoza), 18% apa, 2% vitamine si minerale (vitamina B6, amino acizi, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc etc.)
polen si proteine.
2. Mierea este un important antioxidant, nu contine grasimi si nu afecteaza nivelul de colesterol din corp. Trebuie sa stii ca, in general, mierea mai inchisa la culoare si cea cu un continut mai mare de apa sunt mai bogate in antioxidanti. De asemenea, mierea este un aliment foarte sanatos, avand un indice glicemic foarte bun, ceea ce inseamna ca zaharul continut de miere este absorbit gradual de corp.
3. Mierea ajuta la arderea depozitelor de grasime in timpul somnului, datorita proportiei de 1:1 dintre fructoza si glucoza. Tocmai de aceea, mierea este recomandata si in curele de slabire, ajutand organismul sa arda mai repede kilogramele in plus.
4. Un important antioxidant, pinocembrinul, este prezent in cantitati mari doar in propolis si miere. Pe langa proprietatile sale antioxidante, antibacteriene si anti-inflamatorii, studii recente citate de apitherapy.blogspot.ro arata ca pinocembrinul este un puternic neuroprotector, actionand benefic asupra celulei nervoase.
@