Ai muncit din greu sa iti cureti casa si te lauzi ca ai putea manca si de pe jos, la ce treaba buna ai facut. Insa o multime de germeni au ramas nederanjati si iti pun in pericol sanatatea. Trebuie sa stii cum sa dezinfectezi fiecare suprafata in parte, fapt ce necesita atentie si ceva stiinta. Vestea buna e ca a misiunea nu e imposbila.
Iata cum sa faci acest lucru cat mai simplu cu putinta, conform Healthy Living:
Chiuveta, blatul de bucatarie, buretii
Sunt o multime de locuri in bucatarie unde se pot adaposti germeni, inclusiv in scurgerea de la chiuveta (unde circa jumatate de milion de bacterii stau pe o suprafata de 2,5 cm patrati), blaturi, bureti, prosoape si alte obiecte pe care le mai folosesti in aceasta incapere.
Pentru a evita acest lucru, dupa ce gatesti hrana, curata chiuveta si toate suprafetele folosite cu un sapun antibacterian. Buretii uzi lasati peste noapte sunt un adevarat pericol pentru sanatate. Incearca sa ii dezinfectezi in masina de spalat.
Fundurile de tocat
Inainte sa incepi sa toci, trebuie sa te asiguri ca nu exista niciun microb pe fundurile de tocat. Factorii patogeni care se ascund in hrana precum legume cu frunze verzi, cartofi si fructe de padure se numara printre cei mai periculosi, oricat de incredibil ar parea, fiind responsabili pentru 20.000 de boli.
Spala mancarea inainte sa o folosesti si gateste carnea pentru a scapa de bacterii precum salmonella.
In plus, nu toca legumele si carnea pe acelasi fund. In ceea ce priveste materialul din care este facut acesta, este bine sa fie sticla sau plastic, pentru ca acestea nu au pori.
Cand ai terminat cu el, spala-l cu apa calda si detergent si presara pe el o lingura de solutie dezinfectanta. Fundurile de lemn nu sunt indicate, pentru ca mizeria se va ascunde in taieturile facute