Specialistii in nutritie au stabilit care sunt cele mai dese greseli facute de femei in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Lista cuprinde opt erori pe care le comit mai ales femeile si modul in care le poti indrepta.
Prea multa sare. Doza recomandata de sodiu este de 2.300 miligrame pe zi. Daca ai trecut de linia celor 50 de ani, daca ai hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli cronice ale ficatului si boli de rinichi aportul de sodiu nu trebuie sa treaca de 1.500 miligrame pe zi.
Statistic consumam zilnic circa 3.300 miligrame de sare ceea ce este mult prea mult. Alege alimente proaspete, gateste in casa si nu mai adauga sare in mancarea gata preparata, scrie womansday.com .
Prea mult zahar. Potrivit American Heart Association, femeile nu trebuie sa consume mai mult de sase lingurite de zahar pe zi. In fapt ajungem si la 22 de lingurite pe zi. Zaharul se ascunde in cele mai ciudate locuri. Solutia este limitarea drastica a acestuia prin autocontrol.
Prea putine fibre. Fibrele incetinesc ritmul de digestie al alimentelor, astfel incat nivelul de energie ramane constant mai mult timp, iar senzatia de satietate este de lunga durata. Femeile au nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, dar majoritatea dintre noi nu consumam mai mult de 10-15 grame. Consuma mai multe alimentele bogate in fibre si mai multe lichide.
Insuficiente proteine. A consuma prea putine proteine inseamna un metabolism care nu primeste nutrientii de care are nevoie si o permanenta senzatie de foame. O femeie are nevoie de circa 46-50 de grame de proteine zilnic. Solutia sta in consumul de alimente bogate in proteine: ouale, iaurtul, branza de vaci si nucile sustin aportul de proteine de care are nevoie organismul.
Prea multa carne rosie si carne procesata industrial. Carnea este o excelenta sursa de proteine, cu apr