Specialiştii încearcă din răsputeri să depăşească limitele şi să reconstruiască din ce în ce mai multe părţi ale corpului cu ajutorul tehnologiei. Fuziunea maşinărie-om este cu atât mai credibilă cu cât aparatele înlocuiesc până şi organe precum inima.
Braţe, picoare, piele, ochi, inimă şi alte părţi ale corpului se găsesc şi în „variantă electronică". Adică, specialiştii au reuşit să creeze aparate care să le înlocuiască.
Dar de la a înlocui anumite părţi ale corpului până la a-l recontrui mai este cale lungă? Se întreabă specialiştii care caută soluţii inovatoare pentru a rezolva orice problem medical.
Dacă folosirea aparatelor auditive, a memebrelor şi picioarelor bionice nu mai este ceva neobişnuit, acum specialiştii reconstruiesc cât mai multe organe, înlocuindu-le pe cele naturale şi bolnave cu altele electronice.
BBC a făcut o analiză a aparatelor pe care specialiştii le-au realizat pentru a-i „vindeca" pe bolnavi şi pentru a le prelungi existenţa, având o viaţă cât mai normală.
Creierul
Creierul este cel mai complex organ al organismului. Când lucrurile merg prost, de la demenţă la depresie sau atac cerebral, consecinţele pot fi debilitante.
Experţii au creat un generator care creează explozii regulate de electricitate. Prin stimularea anumitor părţi din creier, pacienţii pot scăpa de boli grave, precum Parkinson.
Alţi cercetători se concentrează să repare anumite părţi afectate ale creierului cu ajutorul microcipurilor.
Inima
Listele de aşteptare ale pacienţilor care au nevoie de o inimă sunt interminabile, iar unii pacienţi nu mai apucă ziua în care medicul le pune o inimă nouă.
Există o soluţie temporară şi pentru aceştia.
Inimile din plastic „cumpără" bolnavilor timp. Trei ani este perioada cu care s-a lungit viaţa unui pacient