Chiar daca meteorologii au anuntat pentru perioada urmatoare din nou temperaturi care, in unele zone, vor ajunge si chiar depasi 30 de grade, semnele toamnei sunt din ce in ce mai vizibile: zilele sunt mai scurte, diminetile mai reci, verdele copacilor a palit, iar tarabele din piete atarna greu de bogatia fructelor si legumelor care, cuminti si rabdatoare, isi astepta clienii sa le ia acasa.
Fructele si legumele pot fi consumate ca atare ori, pentru mai multa eficienta, sub forma de suc proaspat, preparat in casa.
Prin continutul lor bogat in vitamine, saruri minerale si fibre alimentare, sucurile ajuta la prevenirea si vindecarea multor afectiuni, la regenerarea tesuturilor afectate, la pregatirea organismului pentru perioada rece care urmeaza dar, se pun niste conditii: fructele si legumele sa fie crude, netrecute prin foc, si sa nu contina conservanti iar sucurile sa fie preparate acasa si sa fie consumate imediat dupa preparare.
Tot ce-ti trebuie ca sa prepare sucuri naturale acasa este un storcator de fructe si vointa. Sucul de sfecla rosie este racoritor, energizant si hranitor. Se recomanda in anemii, demineralizare, boli grave de plamani si chiar in cancer, deoarece este fortifiant, imbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina, normalizeaza tensiunea, contribuie la pastrarea prospetimii tenului. Din 2 kg de sfecla rosie se obtine suc atat cat se bea in trei zile. Sucul de sfecla rosie poate fi tinut la frigider, fara niciun adaos, pana la trei zile.
Sfecla rosie contine resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum care incetineste, cu pana 50%, inmultirea celulelor cancerigene si poate chiar sa le si opreasca, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare. Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade