Campionatul Mondial de pescuit la crap, la care participă 21 de delegaţii din Europa, dar şi de pe alte continente, se desfăşoară pentru prima dată în România.
România nu a organizat multe campionate mondiale pe teritoriul său. Cu atât mai importantă este ştirea următoare: Lacul Corbu din Constanţa va găzdui a XIV-a ediţie a Campionatului Mondial de pescuit la crap, eveniment care începe pe 27 septembrie. Pentru a face ca totul să fie cum scrie la carte (adică în cerinţele Federaţiei Internaţionale de Pescuit în Ape Dulci - FIPsed) a fost nevoie de multă muncă şi de mulţi bani. "Am fost bucuroşi când am fost selectaţi să organizăm evenimentul, dar şi un pic cam inconştienţi", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Florin Cârstocea, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Rig Service SA, firma care a organizat evenimentul.
Investiţie de 1,5 milioane euro
Spuneam că nu a fost nici ieftin. Acelaşi Florin Cârstocea a declarat că a investit, numai pentru ca lacul şi împrejurimile sale să fie optime pentru concurs, aproape 1,5 milioane de euro. Tot ceea ce s-a făcut a întrecut însă aşteptările reprezentanţilor federaţiei internaţionale. Când au urmărit filmul de prezentare a lucrărilor şi au văzut stadiul iniţial al lacului, aceştia au declarat că nu ar fi pariat niciodată pe transformarea care a avut loc. Ca să vă faceţi o idee despre cât de multă muncă a însemnat amenajarea lacului pentru concurs (sau a carpodromului, cum spun concurenţii din Africa de Sud), vă spunem numai că s-au folosit 100.000 tone de piatră sau că toată linia de înaltă tensiune de pe drumul de acces va fi îngropată, pentru că una dintre regulile de concurs spune că nu trebuie să existe astfel de linii la 50 de metri de locul unde se pescuieşte.
Investiţia a presupus şi realizarea a 75 de pontoane. Acestea sunt prevăzute - deşi regulamentul nu prevede aşa c