De vineri, a început cea de-a XII-a ediţie a Târgului de Pâine din Parcul Naţional, eveniment dedicat tuturor celor care iubesc tradiţiile şi alimentele de calitate.
Gospodari din toate zonele ţării vor oferi vizitatorilor la târg să guste pâine tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, dar şi plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe alte produse autentice. Alături de producătorii autohtoni, vor fi prezente şi firme de panificaţie, producători de vin şi ţuică, sau alimente eco.
În cadrul târgului, vor avea loc expoziţii de meşteşuguri şi ateliere tradiţionale în care vor fi prezentate reţete vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, joc, snoave).
Spectacolele folclorice vor îmbogăţi fiecare zi a festivalului, ediţia din acest an fiind onorată de prezenţa uneia dintre celei mai mari cântăreţe ale folclorului naţional, Maria Ciobanu, căreia i se vor alătura mulţi alţi interpreţi.
Târgul de Pâine, organizat de Primăria Sectorului 2, va fi deschis în acest weekend între orele 10.00 - 18.00.
De vineri, a început cea de-a XII-a ediţie a Târgului de Pâine din Parcul Naţional, eveniment dedicat tuturor celor care iubesc tradiţiile şi alimentele de calitate.
Gospodari din toate zonele ţării vor oferi vizitatorilor la târg să guste pâine tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, dar şi plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe alte produse autentice. Alături de producătorii autohtoni, vor fi prezente şi firme de panificaţie, producători de vin şi ţuică, sau alimente eco.
În cadrul târgului, vor avea loc expoziţii de meşteşuguri şi ateliere tradiţionale în care vor fi prezentate reţete vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prospe