Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, Ovidiu Mureşan a fost pe rând simplu executant, lider de sindicat, iar apoi director comercial pentru abonaţi casnici al Romtelecom Bihor, poziţie de pe care avea să ţină piept concurenţei RDS&RCS în chiar fieful ei.
Membru PSD din 2001, şi-a câştigat în vară cel de-a doilea mandat consecutiv de consilier local, iar în mai, după instalarea lui Claudiu Pop ca prefect, a devenit preşedintele interimar al organizaţiei municipale a partidului. Din iunie este viceprimar al Oradiei, răspunzând în principal de banii şi imobilele oraşului. Mureşan e căsătorit şi are doi băieţi, de care se ocupă în puţinul timp lăsat liber de Primărie şi politică...
La Romtelecom câştiga mai mult
- Ce v-a determinat să vă suspendaţi din funcţia de la Romtelecom Bihor în favoarea celei de viceprimar?
- Provocarea care o reprezintă funcţia de viceprimar. Am considerat că experienţa acumulată într-o companie multinaţională şi rezultatele obţinute pot fi transpuse în administraţia locală. Doresc să le ofer orădenilor un alt model de viceprimar, unul pentru care rezultatele contează.
- Cât aţi pierdut la salariu şi cum "amortizaţi" diferenţa?
- În viaţă nu totul se rezumă la bani. Important e modul de gospodărire a bugetului familiei, iar acesta s-a diminuat destul de mult având în vedere că acum câştig cam 75% din cât luam la Romtelecom. Nu se pune problema de "amortizări". Am făcut câteva sacrificii, fără a afecta educaţia copiilor, dar familia m-a înţeles şi mă sprijină.
- Se pot lua măsuri social-democrate, de protecţie socială, într-o primărie condusă de un liberal? Şi care ar fi acestea?
- Se pot lua. Protecţia socială nu ţine cont de culoare politică. Suntem aici să administrăm oraşul pentru oameni, să răspundem nevoilor şi dorinţelor lor. Am colaborat cu primarul Ilie Bolojan încă din man