Schimbările de la compania publică s-au împotmolit. Administraţia Teleradio-Moldova dă vina pe faptul că unii angajaţi acceptă dureros schimbarea şi sunt nemulţumiţi de modul de salarizare.
„La radio, transformarea s-a produs în proporţie de 90%. A fost uşor pentru că şi angajaţii îşi doreau asta. Reforma cere şi sacrificii, trebuie să facem şi lucruri care nu ne plac", a declarat preşedintele TRM Constantin Marin, referindu-se la necesitatea de a reduce personalul.
„Avem mulţi oameni angajaţi în funcţii simbolice. Stau toată ziua şi se plictisesc", a adăugat Marin. El susţine că debutul reformei a dat roade: audienţa televiziunii publice a crescut în ultimul an de la 29% la 34,5%. TRM are în prezent 881 de salariaţi, în trei ani fiind concediaţi doar 52 de oameni, deşi reforma prevede ca numărul angajaţilor să nu depăşească 750. Constantin Marin a respins acuzaţiile de cenzură care se conţin într-o scrisoare anonimă adresată Parlamentului „în numele a 200 de angajaţi". „Sunt gata să-mi dau demisia dacă cineva aduce probe care ar demonstra că aplic cenzura", a menţionat preşedintele TRM.
Şase candidați la șefia postului public de televiziune
Televiziunea publică, salvată de taxa TV
Reforma va atinge şi fişele de post ale angajaţilor, dă asigurări Eugeniu Râbca, membru al Consiliului de Observatori al TRM. Acesta spune că fişele, care sunt de pe vremea comunistă, nu prevăd clar obligaţiile salariatului. „Au fost difuzate emisiuni care conţineau greşeli, iar unele produse mediatice tind să se transforme în adevărate epave pentru jurnalişti", a mai spus Râbca.
Administraţia companiei publice susţine că reforma s-a împotmolit şi din vina angajaţilor
Moldova 1 rămâne fără director până în luna septembrie
ŢEAPA BINGO LA EXPORT Soţia şefului serviciului moldovean de pază de stat s-a asociat cu un inculpat din România