Producători din judeţ dar şi din ţară, agricultori, oaspeţi de seamă din România şi din străinătate au ajutat ca la Cumpăna, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv „Victoria", să se desfăşoare în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat un festival internaţional al recoltei ca la carte.
La standuri, lipovencele, româncele, musulmancele, aromâncele au intrat într-o competiţie delicioasă gătind pe loc preparate ce-ţi lasă gura apă. Vizitatorii au putut degusta un borş de peşte pregătit de lipovencele de la Sarichioi din Tulcea, dar şi cea mai mare plăcintă dobrogeană sau plăcinta cu praz făcută de aromânce ori mult îndrăgitul şuberec realizat de gospodinele musulmane. Dacă româncele îi ademeneau pe participanţi cu sarmale în foi de varză, turcoaicele preparau aşa cum numai ele ştiu mai bine sarmale în foi de viţă cu iaurt. Carnea de porc şi de pui la proţap se rumenea când pe-o parte, când pe alta, invitându-i pe cei prezenţi la masă. Nu au lipsit de la manifestare nici tarabele cu fructe şi legume ale producătorilor din judeţ şi din ţară. Spre bucuria celor mici, la eveniment au avut standuri şi crescătorii de animale de companie şi de animale domestice, fiind amenajate pe stadion ţarcuri pentru găini, porci, oi, iepuri, dar şi colivii pentru păsările exotice şi cuşti pentru prepeliţe. Producătorii din Mangalia i-au încântat pe vizitatori cu pâinea babană dobrogeană de diferite sortimente dar şi cu produsele de patiserie. Mustăria Cumpăna a avut un impresionat stand amenajat într-un foişor rustic de lemn. De asemenea, apicultorii au adus la manifestare mierea de albine, una dintre cele mai căutate alimente. Nu în ultimul rând, meşteşugari din toate colţurile ţării au expus podoabe şi veşminte tradiţionale. Şi elevii de la şcolile din Cumpăna au prezentat în cadrul manifestării obiecte tradiţionale autentice realizate de ei.
„Vă invit să vedeţi cum se găteşte