Catalin Paunescu difera de toti ceilalti directori executivi si manageri cu care am luat pranzul prin faptul ca, fiind antreprenor ce a pornit un business de la zero, a reusit prin propriile forte, viziune si investitii masive, sa creasca o afacere de peste 15 milioane de euro intr-o decada – Star Storage. Simteam ca urmeaza un pranz copios – nu neaparat din punct de vedere culinar, cat al viziunilor si povestirilor sale antreprenoriale. Nu ma inselam.
Stiam inca dinainte ca Paunescu apreciaza aventura (pana la urma antreprenoriatul ESTE o aventura!), ca a urcat recent in Himalaya si ca ii place “sa traiasca extrem”. Totodata insa, nu ii place sa epateze, “sa iasa in fata”, sau sa ofere multe declaratii in presa, lucru care il face cu atat mai interesant.
Am ajuns cu zece minute mai devreme la restaurantul La Cantine de Nicolai si, dupa un tur de orizont cu ochii prin local, l-am zarit pe Catalin (facandu-mi jovial cu mana) undeva la o masa, afara. Imbracat la costum, zambitor, ma saluta si schimbam cateva amabilitati “de spart gheata”. Este de acord cu mine ca ar trebui, in tara numita Romania, sa fie mai multe restaurante cu nume autohtone precum “Bufnita”, “Hanul Ancutei” sau “La Mama”. “Intr-adevar, parca sunt prea multe restaurante cu nume italienesti, frantuzesti, spaniole. Unele chiar nu au nici macar meniu in limba romana! Eu sunt nationalist”, marturiseste el.
Ce am remarcat inca de la inceput la Catalin a fost faptul ca are o abilitate deosebita de a se apropia de interlocutor printr-un “truc” foarte simplu, dar pe care multi il ignora – a spune pe nume, in cadrul frazelor, omului din fata sa. De-a lungul a o ora si trei sferturi a avut grija, natural, sa imi spuna “Alex” in anumite fraze cheie, acolo unde dorea sa puncteze ceva important.
“M-am nascut alergand!”
Inainte de a comanda ceva de mancat, pana sa trecem la “l