Gutuia, uitata adesea, este un fruct pe cat de bun, pe atat de parfumat. Cu conditia sa gasiti o varietate putin rustica si gustoasa.
Daca se intampla asa, atunci nu va ramane decat sa gatiti un desert pentru 4 persoane, ce necesita doar 15 minute timp de preparare si alte 20 pentru coacere.
Iata reteta din gutui caramelizate, peste care se asaza inghetata cu rozmarin, propusa de 750 grammes.
Ingrediente:
-4 gutui;
-80 g de unt;
-30 g inghetata cu rozmarin sau cu vanilie;
-8 crengute de rozmarin
Preparare:
1. Taiati gutuile in 8 felii, scoateti miezul si curatati-le de coaja.
2. Puneti gutuile intr-o tigaie cu unt si zahar, pana le caramelizati. Verificati coacerea cu varful unui cutit.
3. Aranjati gutuile in boluri si puneti deasupra o lingura de inghetata cu rozmarin. Daca nu, inghetata cu vanilie. Decorati cu crengute de rozmarin. Serviti-le calde.
Dupa preferinta, puteti adauga suc de portocale (o aroma in plus) in timpul coacerii gutuilor.
Pofta buna!
Gutuia, uitata adesea, este un fruct pe cat de bun, pe atat de parfumat. Cu conditia sa gasiti o varietate putin rustica si gustoasa.
Daca se intampla asa, atunci nu va ramane decat sa gatiti un desert pentru 4 persoane, ce necesita doar 15 minute timp de preparare si alte 20 pentru coacere.
Iata reteta din gutui caramelizate, peste care se asaza inghetata cu rozmarin, propusa de 750 grammes.
Ingrediente:
-4 gutui;
-80 g de unt;
-30 g inghetata cu rozmarin sau cu vanilie;
-8 crengute de rozmarin
Preparare:
1. Taiati gutuile in 8 felii, scoateti miezul si curatati-le de coaja.
2. Puneti gutuile intr-o tigaie cu unt si zahar, pana le caramelizati. Verificati coacerea cu varful unui cut