Dacă aţi văzut seria "Un socru de coşmar” şi v-a plăcut, avem o veste proastă. Robert De Niro e mic copil! Un personaj mult mai puternic, macabru şi potenţialmente nemuritor este gata să facă pe dracu’n-patru pentru a-şi proteja fiica, la aniversarea celor 118 primăveri, pentru ca nu cumva vreun muritor de serie să-i facă vreun rău.
Cam aceasta ar fi, pe scurt, istoria filmului de desene animate "Hotel Transylvania” care a avut lansarea oficială în acest week-end la Castelul Bran. Şi ca totul să fie cât mai "al naibii”, la lansare a venit din îndepărtata Americă regizorul de origine rusă Genndy Tartakovsky. Nu singur, ci împreună cu soţia unguroaică şi cei trei copii.
Când v-am spus că brandul Dracula e unul internaţional.... Da coana Udrea, nu şi nu: "Batman, Batman”...
Vizită la Bran
Dar să revenim la oile...pardon vampirii noştri. Extrem de destins, Genndy Tartakovsky a făcut istoria unui film a cărui realizare a durat circa şapte ani, a rulat mai multi regizori şi bugete imense. A povestit cum fetiţa sa nu a fost extrem de încântată de film la previzionare ("Tati, cred că mai ai de lucru”) şi cum soţia l-a determinat, prin strategii numai de ea ştiute (aiurea, vă spunem noi: treaba cu ciorba rece şi dormitul pe preş funcţionează în toate culturile), ei bine, spuneam, soţia l-a determinat să bage o replică în film referitoare la "Budapesta”. Care se transformă în "Bucureşti” dacă vedeţi variantă dublată şi nu subtitrată a filmului.
Şi apropo de asta: filmul va circula în România în două variante: subtitrată (voci: Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi, Kevin James) sau dublată (voci: Claudiu Bleonţ, Cătălina Mustaţă, Gabriel Spahiu, Coca Blos, Tamara Roman)
Despre regizor
"Hotel Transilvania" marchează debutul lui Genndy Tartakovsky în regia de lungmetraj, după succesul "monstruos" al producţiilor TV