Acesta reteta am gasit-o pe net ca fiind traditionala din Spania, se numeste Membrillo si ei o consuma cu o branza de oaie numita Manchego. Dar din cate imi amintesc si la noi se facea pe vremuri aceasta marmelada, impreuna cu cea de prune. O pastram iarna in camara, la rece, invelita in hartie si cand aveam pofta de ceva dulce taiam un cubulet care era aromat si usor gumat.
Eu am redus cantitatea de zahar ceruta in mod normal de aceasta reteta, dar nici nu cred ca e cazul sa folositi mai mult, la cat zahar am pus iese suficient de dulce. Daca as fi pus mai mult cred ca aroma de gutui nu s-ar mai simti asa bine. Mi-a fost un pic teama ca folosind asa putin zahar marmelada nu se leaga astfel incat sa o pot taia bucati, dar nu cred ca numai de asta depinde reusita, ci mai ales de timpul de fierbere si de pectina continuta in gutui. Se pare ca am avut dreptate, casi s-a "legat" perfect.
Ingrediente pentru Marmelada de gutui
2.2 kg gutui coapte
1 baton scortisoara (sau o pastaie vanilie)
1/2 lamaie
600 gr zahar (se va stabili cantitatea exacta in timpul prepararii)
Reteta completa pe: E-retete.ro
Acesta reteta am gasit-o pe net ca fiind traditionala din Spania, se numeste Membrillo si ei o consuma cu o branza de oaie numita Manchego. Dar din cate imi amintesc si la noi se facea pe vremuri aceasta marmelada, impreuna cu cea de prune. O pastram iarna in camara, la rece, invelita in hartie si cand aveam pofta de ceva dulce taiam un cubulet care era aromat si usor gumat.
Eu am redus cantitatea de zahar ceruta in mod normal de aceasta reteta, dar nici nu cred ca e cazul sa folositi mai mult, la cat zahar am pus iese suficient de dulce. Daca as fi pus mai mult cred ca aroma de gutui nu s-ar mai simti asa bine. Mi-a fost un pic teama ca folosind asa putin zahar marmelada nu se leaga astfel incat sa o pot taia bucati, dar