Gusturile tot mai sofisticate ale iubitorilor de cafea le pun mintea la contribuţie producătorilor. Iar reţetele găsite nu contenesc să ne uimească. Proprietarii hotelurilor Antara din Maldive vând cafea "Black Ivory", un sortiment de "lux".
Acest tip de cafea se obţine din boabe care au fost digerate şi rafinate în mod natural de elefanţi thailandezi. În timpul digestiei, enzimele din sistemul digestiv al elefanţilor descompun proteina de cafea şi astfel îndepărtează gustul amar al acesteia.
Există doar 50 de kilograme care sunt disponibile pentru vânzare, la preţul de 1.100 dolari pe kilogram, scrie Huffington Post.
Gusturile tot mai sofisticate ale iubitorilor de cafea le pun mintea la contribuţie producătorilor. Iar reţetele găsite nu contenesc să ne uimească. Proprietarii hotelurilor Antara din Maldive vând cafea "Black Ivory", un sortiment de "lux".
Acest tip de cafea se obţine din boabe care au fost digerate şi rafinate în mod natural de elefanţi thailandezi. În timpul digestiei, enzimele din sistemul digestiv al elefanţilor descompun proteina de cafea şi astfel îndepărtează gustul amar al acesteia.
Există doar 50 de kilograme care sunt disponibile pentru vânzare, la preţul de 1.100 dolari pe kilogram, scrie Huffington Post.