Desi locuiesc in Cluj si accesul la peste este limitat la oferta catorva supermarketuri, tot am gasit metode de a-mi prepara ciorbite de peste bune.
Astfel, de cate ori filetez pesti, le congelez scheletul ramas (capul si cozile), iar cand curat creveti sunt atenta sa salvez cojile si sa le congelez. Uneori, congelez si apa lasata de midiile inabusite (de exemplu cand prepar midii marinate). Toate acestea formeza o baza buna pentru supa de peste. Evident, daca locuiti in zone cu peste la discretie, veti folosi pesti mici, asa cum se obisnuieste. Cojile de creveti nu sunt obligatorii, insa dau un gust dulceag supei, asadar daca le aveti, folositi-le.
Ingrediente pentru Ciorba de peste
350 gr file peste (biban de mare, halibut, dorada)
1 ceapa
1 morcov
1 felie telina radacina (cca 50 gr)
5 catei usturoi
80 ml vin alb sec
2 cartofi mari
100 ml passata (sau bulion)
1 rosie coapta (poate fi din conserva)
1/2 lamaie
1/4 legatura patrunjel
1 fir leustean (sau marar)
2 linguri ulei
2 linguri ulei masline
Supa baza de peste
300 gr peste mic (eu am folosit capul si cozile de la 2 bibani de mare si cojile de la 15 creveti)
1 ceapa
1 morcov
1 felie telina (cca 50 gr)
1 foaie dafin
1 fir cimbru
1/2 lingurita piper negru boabe
2 linguri ulei
Reteta completa pe: E-retete.ro
Desi locuiesc in Cluj si accesul la peste este limitat la oferta catorva supermarketuri, tot am gasit metode de a-mi prepara ciorbite de peste bune.
Astfel, de cate ori filetez pesti, le congelez scheletul ramas (capul si cozile), iar cand curat creveti sunt atenta sa salvez cojile si sa le congelez. Uneori, congelez si apa lasata de midiile inabusite (de exemplu cand prepar midii marinate). Toate acestea formeza o baza buna pentru supa de pes