L-aţi văzut în celebrul show de televiziune "MasterChef". Florin Dumitrescu (24 de ani) e unul dintre cei trei juraţi şi ne-a lăsat să îl descoperim mai bine. L-aţi văzut în celebrul show de televiziune "MasterChef". Florin Dumitrescu (24 de ani) e unul dintre cei trei juraţi şi ne-a lăsat să îl descoperim mai bine.
Ai devenit dintr-o dată un fel de vedetă naţională. Cum ai perceput această atracţie bruscă a celor din jur?
La început, mă simţeam ciudat, pentru că nu ştiam cum să reacţionez, dacă să bag capul în pământ când se uită lumea la mine sau să merg cu pieptul în faţă. (râde) Este ciudat să vezi că tu eşti acelaşi, dar oamenii din jurul tău îşi schimbă atitudinea faţă de tine. Acum m-am obişnuit. Merg cu căştile în urechi şi îmi văd de drumul meu.
În show, te-a impresionat în mod deosebit vreun concurent?
M-a impresionat Doru Şerban, păcat că a ieşit la proba oului şi nu a ajuns în bucătăria "MasterChef". Sisoko este incredibil de pasionat şi dă totul din el în bucătărie.
"De calitate" înseamnă şi "scump", în ce priveşte mâncarea?
În niciun caz. De calitate poate fi orice, inclusiv o supă de morcovi. Ce este scump, implicit este exclusivist, iar gusturile rafinate le recunosc mai uşor cunoscătorii. Ficatul de gâscă poate plăcea sau nu. Cei care îl gustă, pentru prima oară, neavând un standard de gust, o amintire de care să se lege, pot spune că nu este pe placul lor. În ceea ce priveşte bucătăria, la fel ca şi în multe alte domenii, românii sunt extrem de creativi şi inventivi.
Care a fost cel mai flatant compliment pe care l-ai primit pentru preparatele tale?
Toate complimentele au fost extrem de flatante. Pornind de la clienţi fideli sau noi, vedete internaţionale sau politicieni, până la cei dragi sau critici de restaurante. Toate complimentele au însemnat enorm pentru mine atunci când le-am prim